Sieraden: materialen en zorg

We verkopen sieraden van verschillende leveranciers, veelal roestvrij-staal met een laagje goud of zilver (verguld / verzilverd), maar ook diverse edelstenen. Op deze pagina geven we u extra informatie over de verschillende materialen die we in ons assortiment sieraden voor komen en vertellen we u hoe u uw sieraden langer mooi houdt.

925-Sterling zilver

Dit luxueuze lid van de platina-familie biedt een extreem sterke en beschermende laag tegen aanslag voor duurzaamheid. Het is een legering van 92,5% pure zilveren 7,5% andere materialen.

Goud vermeil

Vermeil is een wettelijk gereguleerde term die verwijst naar een bepaald soort kwaliteitssieraad. Het sieraad moet aan al deze voorwaarden voldoen:

  • Sterling zilver als basis-materiaal.
  • Geplateerd zijn in goud van minimaal 10 karaat, wat betekent dat het goud minimaal 41,7% goud bevat.
  • Vergulde laag hebben van minimaal 2,5 micron.

Roestvrijstaal (RVS)

Roestvrij staal is veel gebruikt in sieraden en horloges. Chirurgisch roestvrij staal heeft een laag nikkelgehalte. Mensen met allergieën of een gevoelige huid reageren vaak slecht op nikkel. Omdat het licht van gewicht is, is het perfect voor gebruik in alle piercingsieraden, zoals oorbellen en navelpiercings.

Roestvrij staal is duurzaam en bestand tegen corrosie en oxidatie. Deze sieraden zullen niet roesten, bezoedelen of je huid groen maken, zelfs niet als ze dagelijks worden gedragen.

Gevuld en verguld

Gevuld is een term die wordt gebruikt voor materiaal van 5% puur goud.  Het is een strikt gereguleerd proces waarbij meerdere lagen massief 14-karaats goud met extreme hitte onder druk worden verbonden over een kern van hoogwaardig juweliersmessing, wat resulteert in een duurzaam product van hoge kwaliteit.

Verguld (of verzilverd) is een term die gebruikt wordt voor het aanbrengen van een laagje goud (of zilver) op (vaak) chirurgisch roestvrijstaal, wat een sterk sieraad opleverd dat van goud of zilver lijkt te zijn, maar dus wat betreft de buitenste laag ook daadwerkelijk is. Er is geen wettelijk bepaald minimum betreft de dikte van de laag, dus die kan per producent of zelfs per produkt verschillen.

Onderhoud verzilverde sieraden

Na verloop van tijd kunnen verzilverde sieraden door oxydatie van het zilver er dof uit kunnen zien. U kunt uw sieraad weer prachtig glimmend krijgen door deze voorzichtig op te poetsen met een zilverdoekje. Gebruik geen zilverpoets!

Edelsteen sieraden

Hier zijn 5 tips om je edelstenen sieraden lang mooi te houden:

  1. Draag je sieraden niet in de douche / bad. Doe je sieraden ook uit als je gaat zwemmen of je handen wast.
  2. Vermijd contact met chemische middelen. Je sieraden kunnen aangetast worden als ze in aanraking komen met allesreiniger, chloor of ander schoonmaakmiddelen.
  3. Gebruik parfum vooraleer je je sieraden om doet. Ook bodylotion, zonnecrème en andere producten kunnen je sieraden aantasten.
  4. Sporten doe je het liefst zonder je sieraden. Zowel de zuurtegraad van je huid als zweet kunnen je sieraden beschadigen.
  5. Bewaar je sieraden in het donker op een droge plek. Bewaar je sieraden in een sieradendoos of sieradenzakje weg van zonlicht en vocht. Zorg dat er geen wrijving tussen de edelstenen mogelijk is.
Winkelwagen
Scroll naar boven